Anchois

0
599
Anchois

Jest to nic innego, jak produkt powstały z sardeli. Można określić anchois mianem przyprawy. Małą dość tłustą rybkę konserwuje się w soli. Tak naprawdę jest całe mnóstwo możliwości jej użycia. Często jednak wykorzystuje się anchois jako dodatek, który wzbogaca i wydobywa smak wieku potraw. Najczęściej można spotkać anchois, jako przetwór, czyli filety, pastę, farsz mięsny, czy tez farsz rybny. Takie filety marynowane są nie tylko w oleju, jak i oliwie, occie winnym. Można powiedzieć o anchois, że podobny jest trochę do glutaminianu sodu, ponieważ wzmacnia smak każdej potrawy. Można anchois stosować do mięs, najlepiej pasuje do wołowiny, czy też cielęciny, ale także świetnie komponuje się z sosami mięsnymi. Bardzo dobrze dodawać go także do dorsza, czy też tuńczyka. Jednak za każdym razem, kiedy chcemy go dodać do jakiejś potrawy musimy koniecznie uważać, aby nie przesadzić z ilością, ponieważ anchois są bardzo słone. Jest to niezwykle świetna przyprawa, która dodaje smaku, jak i aromatu każdemu daniu.

gminess.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]
PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułWegetarianizm
Następny artykułZdrowie a wysiłek fizyczny

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ