Niemiecka kuchnia

0
924
Niemiecka kuchnia

Każdy tradycyjny Niemiec za bliskie uzna powiedzenie „musi być dużo, tłusto i dobrze”. Jednym z głównych składników niemieckiego menu jest mięso wieprzowe. W tym kraju przetwarza się je na wszelkie możliwe sposoby. Nie bez powodu często mówi się o niemieckiej kiełbasie, jako o wizytówce kraju. może być ona traktowana, jako smaczna przekąska, ale także, jako główny składnik dania. Niemieckie zupy w odróżnieniu od kuchni polskiej nie należą do narodowej tradycji. Ludność niemiecka je ją sporadycznie, zatem sam wybór smaków zup jest bardzo okrojony. Są to zwykle bardzo rozcieńczone zupy gulaszowe, cebulowe czy inne, wzorowane na obcych kuchniach. Najbardziej smakują im te, do których dodaje się kiełbasę. Do najczęściej wybieranych przystawek należą sałatki, pasztety czy mięso podawane na zimno. Inaczej wygląda menu dla ludności zamieszkującej północne tereny Niemiec. Mają oni bezpośredni dostęp do morza, co pozwala na kupowanie ryb morskich. Najpopularniejszy jest pstrąg. Niemcy lubują się w biesiadach, na których gromadzą się tłumy ludzi.

parotka.pl/

[Głosów:0    Średnia:0/5]
PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułZdrowie każdego z nas
Następny artykułAktywnie i zdrowo

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ